Абе, бяло, зелено и червено

БГ Музика

02-10-2012, 19:07

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Кой ще плати държавния PR на Мишо Шамара?

Евала на Мишо Шамара. Само за няколко дни успя да впрегне цялата държава да му прави PR. Агенциите и рекламистите пасти да ядат, а Бойко Борисов може да му завиди как в рамките на два дни обиколи де що има телевизия, радио и всякакъв род медия.

Може би не осъзнава, но рапърът без да иска даде най-точната рецепта как да се превърнеш в герой за няколко часа.

Един провокативен текст, по възможност с вмъкнати държавни символи, някой полицейски шеф, който да се заяде поради четене на закона буквално или по заповед и призовка за разпит.

Въпреки, че Шамара бе привикан още преди няколко месеца заради римите в песента "Бяло, зелено и червено", чак сега PR планът заработи. Все пак държавната машина по-бавно зацепва от Facebook.

Но за сметка на това политиците видяха чудесна възможност покрай една кавър песен, която на всичкото отгоре вече е доста стара, да си начешат езите на тема свобода на словото.

Премиерът Бойко Борисов, лидерът на евро социалистите Сергей Станишев, главният прокурор на републиката Борис Велчев. Тежката артилерия на републиката, отчитаме единствено липсата на Росен Плевнелиев и колебливото участие на вътрешния министър Цветан Цветанов, ни обстрелва няколко дни с мненията си. Кой познавал Шамара, кой нарушавал свободата на словото, а Велчев дори си позволи и естетически оценки на песента. Сякаш ако бе естетично издържана щеше да се стигне до присъда.

Кому беше нужно управляващи и опозиция да подменят актуалния дневен ред на държавата с някаква си рап песен? Защо им плащаме заплатите - да правят безплатен PR на един, двама или трима певци или да работят по-бързо да излезем от икономическата криза?

Мишо със сигурност е повече от доволен, тъй като за подобна кампания би трябвало да плати ако не стотици, то поне десетки хиляди левове. Е, данъкоплатците и опозицията му осигурихме тези средства. Майната им на пенсионери, безработни и оцеляващи.

Пенсионерите - БЯЛ ден да не видят, безработните - да пасат ЗЕЛЕНА трева, а оцеляващите да бачкат до ЧЕРВЕНО, за да може управляващи и опозиция да имитират дейност.

Абе, бяло, зелено и червено...