Извънземно съветвало древен фараон

Архив Бургас

30-09-2012, 12:57

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Мумията на съществото, което изглежда като извинземно, датира на повече от 2000 години и изглежда, че е хуманоид

Мистериозно същество с размери 150-160 см. е открито в гробница в Лахун, разказва професор Виктор Лубек от университета в Пенсилвания. Пред медии ученият уточни, че находката е намерена в малка пирамида на мястото където археолозите изследвали пирамидата на фараон Сенусрет ІІ, предаде "24 часа".

"Мумията на съществото, което изглежда като извинземно, датира на повече от 2000 години и изглежда, че е хуманоид. То има голяма глава, огромни очи и малко слабо тяло", заяви източник от египетската старина, които е предоставил подробности и снимки на находката, но при условие, че се запази в анонимност.

Професор Лубек е на мнение, че останките са били много внимателно мумифициранаи и съхранени, като според него има сигурни индикации, че покойника е преминал през всички ритуали и процедури по встъпване в смъртта в Древен Египет.

"Мумифицирано тяло е било погребан с голямо уважение и грижа, придружено от редица странни предмети, които археолозите и служителите в музея не могат да се идентифицират.

На гробницата има надписи, които показват, че това е бил съветник на фараона носещ името Осирунет, което в превод означава "звезда" или "дошъл от звездите". Около тялото били открити странни предмети, които археолозите все още не могат да идентифицират.

Информацията бе потвърдена и от служител на египетският "Отдел за антики", уточнява "ПлюсИнфо".