Дянков в Синеморец: За по-високи заплати в МВР, трябват повече реформи!

Политика

29-09-2012, 18:20

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

Парите за увеличението на пенсиите за следващата година вече били намерени

„Тази сутрин с министър Аню Ангелов, който е един от най-реформаторски настроените министри, обсъдихме ситуацията и затова съм склонен, каквото можем ние от финансовото министерство да помогнем”.

Това каза в Синеморец вицеприера Симеон Дянков, който разгледа лично откритото сребърно съкровище.

Дянков обяви, че след разговор с военния министър и разгледаните предожения от страна на ведомството, финансовото министерство е склонно на компромиси и отпускане на средства за бюджета на военните.

„Тук идеята е не да се спестят някакви пари, а главното е социална справедливост”, каза още министърът.

На въпрос, склoнен ли е да въведе пенсионна възраст и в МВР Дянков каза: „Водят се преговори и в МВР и до някаква степен те са паралени. Кодексът за социлано осигуряване на тези две министерства и за ДАНС е един и същ. В крайна сметка това остава на волята на съответните министри или директори. Ако МВР иска да прави по-голямо увеличение на заплащането, трябва да покаже повече реформи.

МВР може да предложи и други допълнителни идеи, които от една страна спестяват ресурс, който може да се даде за по-високи заплати. Но се получава, което за мен е по-важно, едно социално уравняване”, смята Симеон Дянков.

Очакваме и от другите институции подобни предложения като на военното министерство, за да могат и те да си допълнят бюджета, добави финансовият министър.