32 °C! И това ни чака през октомври

Региони

29-09-2012, 17:49

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

През идния месец обаче ще има няколко дни с градуси до минус 1

Най-високите температури в началото на октомври ще бъдат между 27 и 32 градуса, а най-ниските през месеца ще са между минус 1 и четири градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

 

След горещите дни в края на септември, през първото десетдневие на идващия октомври температурите бавно ще се понижават, но ще останат по-високи от обичайните, прогнозират метеоролозите.

 

Времето ще бъде променливо, на места ще има и превалявания, главно през периода 2-5 октомври, но ще има и слънчеви дни, особено през втората половина от десетдневието.

 

През вторите десет дни ще има условия за валежи. Най-голяма е вероятността за това около 11, около 14 и около 18 октомври. През дните с дъжд ще има и краткотрайно, но чувствително застудяване, при което на места в страната ще има и слани.

 

Повече топли и слънчеви дни от нормалното се очакват през последните 10 дни от месеца, но в сутрешните часове ще има условия за образуване на мъгли.

 

Средната месечна сума на валежите в по-голямата част от страната ще е между 40 и 60 литра на квадратен метър, в югоизточните райони - между 60 и 90 литра на квадратен метър.