Чудесата на БДЖ - 200 души във вагон за 80

Региони

29-09-2012, 17:40

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

Мотото на железницата: "Винаги има място за още един".. Но докога?

БДЖ постави нов рекорд. Националният превозвач побра 200 души във вагон, предназначен за 80!

 

Хората пътували в сряда сутринта натъпкани като сардели от Ямбол до Бургас. Някои висели от вратите, други - влезли в локомотива, разказаха пътници пред в. "Труд".

 

"Тълпата излезе на юруш през тесните врати на вагона, някои се заклещваха в стремежа си да скочат на перона. Всичко бе съпроводено с крясъци и викове", разказа гаров служител.

 

Един от "късметлиите" се кълнял, че ще си купи кола на старо, за да се придвижва до Бургас, но повече нямало да се доближи дори до железниците.

 

"Повечето от пътниците бяха ученици и възрастни хора. Майки с деца нямаше. Хората слязоха бесни и се караха. Викаха, че това е безобразие", разказа Ваня Георгиева, която работи като чистачка на перона. "Картината е и зловеща, и комична. Гледаш - локомотив лети като стрела само с един вагон отзад. Като наближи гарата, от вратите виснаха хора", разказа посрещач.

 

"Влакът е пътнически. Пристига в 9,19 ч от Ямбол. По принцип трябва да пътува с два вагона, но мотриси нямаме. Повредени са. Гледаме с читавите да попълним експресните композиции и тези на бързите влакове", обясниха от жп гарата в Бургас. От централното управление на БДЖ вчера обещаха безумието повече да не се повтаря. От днес влакът щял да получи и втори вагон. Питайте шефовете на "Пътнически превози" защо се е случило, каза шефът на борда на превозвача Владимир Владимиров.

 

Колкото и странно да звучи, единственият наказан заради претъпкания по индийски и бангладешки почин влак ще е... машинистът, научи вчера "Труд". Основанието за наказанието е, че той е допуснал пътници да се качат в локомотива, което било нарушение на нормите за безопасност!

 

Вчера по обед пътническият влак за Ямбол, който тръгва в 13,30 ч от Бургас, бе оборудван с нужните два вагона.