Не съм най-чистият в политиката призна Овчаров

Политика

29-09-2012, 14:07

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

Американците, които поискаха да купят АЕЦ "Белене", не са се появили сега

Не се смятам за най-чистият политик, но критиците ми досега поне да бяха извадили нещо конкретно.

 

Това признание направи в предаването „Факторът Кошлуков” по ТВ7 депутатът от БСП и бивш енергиен министър Румен Овчаров. Той коментира очакваното създаване на комисия в парламента, която да разследва големите корупционни скандали от последните години, която беше предложена от Яне Янев.

Признанието на Овчаров идва няколко часа след като вътрешният министър Цветан Цветанов го обвини в корупционни схеми в енергетиката.

Пред ТВ7 Овчаров коментира за пореден път новината от седмицата – инвеститорският интерес за АЕЦ „Белене”. Според него американците, които поискаха да купят централата, не са се появили сега.

„Те са известни, не са нови, от години са тук”, обясни той. Овчаров обвини управляващите, че от страх от резултата на предстоящите избори, са направили сценка и са привикали купувачите. „Инвеститорите бяха събрани от целия свят за няколко дни и бяха вкарани неподготвени в тази сценка”, каза още Овчаров.

В същото време депутатът от БСП обяви, че не познава новия стратегически инвеститор. Той е категоричен, че причината той да бъде изваден сега е усещането на управляващите, че са загубили дискусията в енергийната политика.

Не е популистко да питаме хората на улицата за ядрена енергетика, убеден е Овчаров. В петък стана ясно, че до края на годината парламентът трябва да вземе решение за насрочване на референдум за съдбата на втората атомна централа.


Според Овчаров хората на улицата не са по-малко компетентни от енергийният министър Делян Добрев и от шефа на "Козлодуй" Валентин Николов, които според него били аматьори в енергетиката.