Проклятие тегнело над къщата на Женя, 5 умрели за година и половина

Архив Бургас

27-09-2012, 17:46

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Дядото на Женя починал от старост и болести, а на 40-ия ден от кончината му баба й била блъсната от козел и умряла на място. Момче от другото семейство, обитавало двуетажната къща в Цветния квартал, било открито убито при мистериозни обстоятелства. Неговата леля пък паднала от балкона на втория етаж.

Разследващи смениха рязко версията си след 6-часов оглед в дома на варненката Женя Тодорова. 21-годишното момиче бе открито от баща си в семейното жилище на ул. "Лоза" 6А с множество прободни рани в локва от кръв, пише в. "Труд".

До обяд от полицията бяха категорични, че се касае за самоубийство. По-късно през деня обаче разследващите започнаха да работят по версия за убийство. "Започнали са неотложните действия съвместно с полицията и разследване, водено от дежурния прокурор Галина Минчева. В момента работната квалификация е по чл.116 - убийство", каза Радослав Лазаров, говорител на Окръжна прокуратура във Варна. 
Аутопсията ще се прави в петък от съдебни медици.

Когато лекарите от "Бърза помощ" влезли да откарат тялото на Женя, установили, че тя е с много рани и прерязани вени. Тя смятат, че е починала от кръвозагуба. Съдебните медици направиха допълнителен оглед в моргата заедно с наблюдаващия прокурор. Разследващите не дават информация дали е открито оръжието, довело до смъртта на младата варненка.

Двамата родители седяха в двора на фамилното жилище в Цветния квартал и плачеха неутешимо часове наред, докато криминалисти изследват мястото на смъртта. Съседи обикаляха около къщата и се чудеха какво е това струпване на полицейски коли и репортери. Те описват родителите на Женя като "странно семейство". Бащата е шофьор на автобус, а майката не работи. Преди повече от 20 години те изгубили първото си дете, което също се казвало Женя.

Възрастна комшийка пък твърди, че над къщата тегне проклятие. В дома живеят две семейства. Само за година и половина смъртта си в нея са намерили петима човека. Дядото на Женя починал от старост и болести, а на 40-ия ден от кончината му баба й била блъсната от козел и умряла на място. Момче от другото семейство, обитавало двуетажната къща в Цветния квартал, било открито убито при мистериозни обстоятелства. Неговата леля пък паднала от балкона на втория етаж.

"Ние играехме като деца в махалата, но после Женя се промени. Стана затворена и тиха, странеше от нас. Виждали сме я само да излиза от къщата и да ходи до магазина. Не поддържаше връзка с момичетата от съседните къщи", разказва 16-годишната Радка. Тя живее в къщата отсреща.

Малките съседки си спомнят, че Женя излизала с някакво момче и явно били гаджета миналата зима. Те разказват за инцидент, който наскоро са видели на улицата пред къщата. Майка й вдигнала скандал и започнала да й удря шамари. "Тя беше на 21 години. За младо момиче това е много обидно да я шамарят пред хората", разказва приятелката от детските години Дамяна.

Първоначално криминалистите допуснаха, че става въпрос за така наречените "ритуални". Желанието за автоагресия е толкова силно, че човекът извършва над тялото си ужасяващи посегателства.

Такъв беше случаят през 2010 г., когато в изблик на депресия се самоуби младият общински чиновник Петър Четников. Той беше открит с десетки прорезни и прободни рани по цялото тяло и полусвален скалп. Първоначално полиция и прокуратура работиха върху хипотеза за убийство, която по-късно беше отхвърлена.

В началото на лятото бивш полицай опита да сложи край на живота си по подобен яростен начин. Той се клал в хотелска стая в местността "Бриз", когато служители от рецепцията чули тропане и шуртене на кръв. Те извикали "Спешна помощ" и мъжът по чудо беше спасен, въпреки кръвозагубата и опасността да му бъдат ампутирани крайници.