"Гугъл" се събуди с торта, става на 14 години

Архив Пловдив

27-09-2012, 08:35

Снимка:

Интернет

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Търсачката осъмна с лого във формата на виртуална шоколадова торта с 14 свещички

Най-голямата интернет компания в света "Гугъл" става на 14 години. По случай рождения ден търсачката осъмна с лого във формата на виртуална шоколадова торта с 14 свещички.

Компанията е основана през 1998 от Сергей Брин и Лари Пейдж. Още през 1996 г. като докторанти в Станфордския университет те започват работа над собствена търсачка. Тя първоначално е използвана само на сайта на Станфорд.За 14 години работа "Гугъл" се превърна в световен лидер, пише Стандарт Нюз.

Часове преди рождения ден обаче полицията задържа ръководителя от бразилския клон на компанията Фабио Хосе Силва Коелю, който отказал да изпълни съдебно решение и да свали клип от YouTube. Видеото увреждало репутацията на Алсидес Бернал, един от кандидатите за кмет на Кампо Гранде, град в щата Мато Гросо до Сул. На Бернал се приписвали различни престъпления. От "Гугъл" се аргументирали, че обжалват решението и че сайтът за видеосподеляне не може да бъде отговорен за действията на отделни потребители, които евентуално нарушават изборния закон.