Тайната на дълголетието е пет пъти печено пиле седмично

Архив София

26-09-2012, 11:50

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Столетник споделя тайната на дълголетието си.

Даръл Лав от Портсмут, Великобритания, толкова много обича печено пилешко за вечеря, че похапва любимото си ястие пет пъти седмично и смята, че именно на него дължи дълголетието си, пише в. "Дейли експрес". Дали?

Наскоро бившият пожарникар е отпразнувал 102-ия си рожден ден. "Хората ми дават не повече от 83 години. Всичко дължа на любимото ми пилешко печено. То ми помогна да преживея всичките тези години. Ето това е тайната - добра храна и достатъчно движение", споделя столетникът.

Експертите също са съгласни, че начинът на хранене на 102-годишния Даръл Лав вероятно е причината той да доживее дотази преклонна възраст. Пилешкото месо е отличен източник напротеини, които допринасят за поддържането на мускулната маса, припомнят специалистите. "Ако г-н Лав го е комбинирал съсзеленчуци, си е набавял и противодействащите на процесите настареене антиоксиданти", казва експертът по хранене Каролайн Фарел.

Даръл Лав започнал да се храни пет пъти седмично с печенопилешко на вечеря през 1954 г., когато се преместил да живее в Плимут. От тогава той е изял 15 000 порции от любимото си ястие - по 260 годишно. Столетникът все пак разнообразява менюто си през уикенда, когато похапва риба, пържени картофи и супа. На празненството в ресторант по случай 102-ия му рожден ден Даръл Лав обаче е изненадал близките си, като си е поръчал шунка, яйца и пържени картофи.