Режат Барби и Мечо Пух

Архив Пловдив

18-09-2012, 17:11

Снимка:

Агенция Митници

Автор:

Диана Бикова

Всичко от Автора

Пловдивските митничари ще унищожат 21 километра плат

21 километра менте-плат с принтове на принцеси и Мечо Пух ще бъдат унищожени в Пловдив утре. Текстилът, щампован с изображения на анимационни герои на „Disney”, ще бъде нарязан под наблюдението на правопритежателите.

Внушителното количество плат-менте е задържано от пловдивските митничари в края на юни. Платовете и хавлиени кърпи са били транспортирани с камион от Турция. След анализ на риска пловдивските митничари са извършили щателна проверка, при която става ясно, че платовете са с щампи на „Disney” и „Spongebob”. 388-те рула са били с дължина 45 км. плат, достатъчен да покрие с принтове на популярни детски пътя от Пловдив до курортния град Баня.

И за двете марки в Централно митническо управление е депозирано искане от правопритежателите за защита на марките от внос на фалшиви стоки. За задържането са уведомени представители на правопритежателите, които са установили, че стоките са фалшиви и са взели решение за унищожаването им.

Наскоро под контрола на Митница Пловдив бяха унищожени чрез нарязване над 24-те километра плат, щампован с изображения на „Spongebob”. Унищожаването на втората част от внушителното количество плат-менте ще бъде в базата на шивашка фирма “Глория”.