Бирата лекува грип и зъбобол

Архив Бургас

13-09-2012, 08:48

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Според учени пивото действа обезболяващо и успокояващо и има силен дезинфекциращ ефект. Това я прави универсален природен „антибиотик”, който помага при настинка, инфекция или зъбобол

Бирата лекува грип, зъбобол и може да ви избави от прекомерно потене, показват най-новите проучвания за ползата от кехлибарената течност, пише в. "Новинар".

Според учени пивото действа обезболяващо и успокояващо и има силен дезинфекциращ ефект.

Това я прави универсален природен „антибиотик”, който помага при настинка, инфекция или зъбобол. Бирата бори и главоболието, което е сред най-разпространените заболявания на съвременния човек. В чаша от пенливата напитка се съдържат значително количество минерали, които помагат на организма да се възстанови след тежкия работен ден или след прекарано заболяване.

В допълнение пенливата напитка е богата на витамините В1, В2 и РР. Също така тя е нискокалорична, тъй като се прави само от хмел, мая, вода и малц, който е богат на въглехидрати, ензими и минерали. Редовната консумация на бира намалява и риска от рак. Чаша бира на празен стомах предпазва от гастрит и активира производството на стомашен сок. Пивото може да замени и дезодоранта против изпотяване.

Лекарите установили, че бирата охлажда организма и така изпотяването под мишниците намалява поне 2 пъти. Студената бира помага за премахването на бръчките, факт, който много малко хора знаят.