Ферарио Спасов: Силно преувеличено е, че Черно море играят антифутбол

Спорт

13-09-2012, 17:16

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Черно море са традиционно труден съперник, особено на собствен терен, каза още Феро

Наставникът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов даде традиционна за “жълто-черните“ пресконференция преди шампионатен мач.

“Черно море са традиционно труден съперник, особено на собствен терен. Не се заблуждаваме от малкия им точков актив. Готвим се за сериозен мач, защото те ще искат да спечелят трите точки, с които да тушират напрежението около неубедителния им старт в шампионата. Силно преувеличено е, че Черно море играят антифутбол. Те играят много агресивно на собствен терен.“, каза старши-треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов за следващия съперник на отбора му. “Канарчетата“ гостуват в събота на Черно море във Варна.

"Подготовката ни за този мач беше противоречива и непълноценна. Едва днес ще разполагам с абсолютно всички играчи. Надявам се всички да са възстановени, въпреки че за Караславов, Неделев и Вандер ще трябва да изчакам до последно, каза още Феро.

След това специалистът уточни, че няма да се застрахова и да пътува с повече от 18 футболисти.

Не съм привърженик на това, защото се отразява негативно на тези момчета, които в последствие пътуват, но не влизат в официалния списък с 18 имена, допълни Спасов.

Той каза още, че е доволен от факта, че Бобан Грънчаров и Ернестас Шеткус не са играли за своите страни – съответно Македония и Литва. Така няма да са изморени срещу Черно море, разкри треньорът на канарите.