Хитове на “Куин” в “Арена Армеец”

Архив София

12-09-2012, 15:57

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Шестте представления ще завихрят зала "Арена Армеец" от 15 до 19 май 2013-а при лимит 4500 души.

Мюзикъл по 24 от най-големите хитове на "Куин" идва у нас, съобщава Стандарт Нюз.

Шестте представления ще завихрят зала "Арена Армеец" от 15 до 19 май 2013-а при лимит 4500 души.

"We Will Rock You" е най-дълго играният спектакъл на сцената на лондонския Dominion Theatre и скоро отпразнува своята 10-а годишнина. Струва 20 млн. долара и беше обявено за любимото шоу на Великобритания. Мегапродукцията е режисирана от Бен Елтън под музикалното ръководство на Брайън Мей и Роджър Тейлър от "Куин". Арлене Филипс е човекът, отговорен за уникалната хореография и сценографията.


Мей и Тейлър споделят, че преди да започнат да работят върху "We Will Rock You", нито един от тях не е харесвал мюзикъли. Когато става ясно, че един от най-добрите комедийни писатели на Великобритания - Бен Елтън, ще работи с легендарните музиканти, тръгват много спекулации. Скептиците се съмняват какво ще се получи от общия им проект. Резултатът обаче е толкова добър, че посещавайки една от репетициите на мюзикъла, Робърт де Ниро решава компанията му "Трайбека" да стане партньор на спектакъла.


"Взехме легендата за "Куин" и създадохме наша собствена измислена история. Тя е за младежите, които се опълчват на институциите, опитващи се да потискат тяхната индивидуалност и любов към музиката. Те се нуждаят от герой, който да им помогне в тяхната битка. А ние им даваме двама - мечтателя Галилео и рокерката Скарамучи. Познайте кой ще победи накрая!", споделя Елтън, който е и автор на сценария на забавната и футуристична комедия.


Билетите ще се продават от 17 септември на цени от 40 до 100 лева.