6 километра опашка задръсти пътя към Гърция

Архив София

06-09-2012, 12:38

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Препоръчва се излизащите от страната леки автомобили да използват и граничните пунктове Лесово и Малко Търново.

Почти 6 километра опашка от автомобили се образува преди пункт Кулата. Причината е големият брой пътуващи със семействата си към Гърция, предаде bTV.

Колите започват да пълзят още преди село Марикостиново на Главен път Е - 79, намиращо се на около 6 км преди граничния пункт с Гърция. Опашката е предимно от леки автомобили.

Препоръчва се излизащите от страната леки автомобили да използват и граничните пунктове Лесово и Малко Търново.

Същевременно Калотина работи с пълния си капацитет, отворени са и възможните допълнителни трасета. От граничния пункт припомнят на гражданите, че могат да използват и алтернативни маршрути.

На границата между България и Румъния временно се ограничава движението на товарни автомобили. Нормално е преминаването на останалите гранични пунктове.

Заради очаквания засилен трафик в празничните дни в района на кръстовище Петолъчка, на пътния възел има постоянен екип на „Пътна полиция”. Още два мобилни екипа по Главен път I-6 следят за пътнотранспортната обстановка и оказват съдействие на водачите. Постоянен екип има и на пътен възел „Нова Загора”, който обслужва АМ”Тракия”, в района на област Сливен.