Вальо Михов предложи 3 мнл. за тв правата

Спорт

05-09-2012, 12:30

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Шефът на фирма S.V. RSA дава 3 милиона лева на клубовете от "А" група за излъчване на мачовете

Шефът на фирма S.V. RSA Валентин Михов е депозирал официално в БФС офертата си към клубовете от "А" група

за телевизионните права на мачовете от сезон 2012/2013 година, научи репортер на Livesport.bg. Михов предлага сумата от 3 милиона лева, която да бъде разпределена между 16-те клуба от елита.

Ако предложението бъде прието, то всяка седмица ще се излъчват 3 или 4 мача пряко по TV7 и БНТ. Очаква се представители на всички отбори от "А" група да се съберат на среща в БФС след световната квалификация с Армения на 11 септември. На сбирката ще участва президентът на футболната ни централа Борислав Михайлов, както и ръководството на ПФЛ.

Това на практика е последният шанс да бъде сключен договор за телевизионните права през този сезон. Очаква се на предстоящата среща да се стигне до сериозни дискусии. Представители на клубовете вече обявиха, че няма да приемат оферта под 5 милиона лева, докато Валентин Михов предлага с 2 милиона по-малко.

От друга страна цената на продукта "А" група би трябвало да е паднала, защото се изиграха четири кръга без телевизионно излъчване. Това означава, че при евентуална сделка ще бъдат продадени 26 вместо 30 кръга.