Разбиха нова наркогрупа с българи в Испания

Архив София

03-09-2012, 18:19

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Заловени са 500 кг кокаин, натоварени в яхта

Яхта, натоварена с 500 кг кокаин, е била заловена от испански и британски спецчасти близо до Канарските острови. Екипажът е двама души - мъж и жена българи, съобщи bTV.

Плавателният съд е идвал от Южна Америка. Дрогата, предназначена за Испания, била скрита в пода.

На няколко мили от Канарските острови, в международни териториални води, го чакал друг кораб, който е трябвало да поеме стоката и да я откара до северозападното крайбрежие на Испания, в област Галисия. Спецчастите са атакували двата съда, малко преди да стане прехвърлянето на дрогата.

Екипажите са арестувани. Засега не се споменава броят на задържаните.

"С тази операция окончателно е разбита морската инфраструктура на организацията, която е ръководена от българи", съобщиха от полицията.

Според първоначалната информация на разследването наркотикът е бил предназначен за испанския и европейския пазар и трябвало да бъде разтоварен край бреговете на провинция Галисия.

Припомняме, че на 15 август на 80 км от испанския бряг беше задържан корабът „Свети Николай“ с 21 българи на борда и с товар от 3 тона кокаин.  

По-късно в България бяха задържани соченият от полицията за организатор на пратката Руслан Колев и собственикът на кораба Дойчин Дойчев, но и двамата бяха освободени от специализирания съд без мярка за неотклонение.