След лятото кожата е в реанимация

Архив Бургас

30-08-2012, 11:05

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

След удоволствието от морската вода и жаркото слънце, женската кожа има малка нужда от захранване.

Уводолствието да живеем в непросредствена близост до морето и да го ползваме на воля цяло лято, понякога може да изиграе и лоша шега. Чудното спа изживяване кара кожата да боледува през есента, твърдят дерматолози.

Ако случайно и изведнъж след прекрасния летен загар и нежната кожа, установите че изглеждате леко състарена и нянак с тъжно тяло, това най-вероятно се дължи на лекия реанимационен процес на кожата ви.

Той обикновено трае около месец, през който тенът бавно и славно изчезва кожата по тялото. И то изглежда като минато с домашен сапун на бели петна, а лицето е някак като смачкана салфетка. Процесът освен всичко друго е свързан с дехидратация, затова дерматолозите съветват да се прави пилинг, а после на да се нанасят хидратиращи масла и овлажнители.

С тях или без обаче краткият възстановителен процес си минава и деликатно се усеща. Есенното време е коварно за женската кожа. Честата смяна на температурата не оставя много шанс на нежната кожа да се адаптира. През есента често дамите не са сигурни дали да използват по-мазни козметични средства, които да омазнят или такива за матиране.

Най-додбрият лек е връщането назад към природата. В много от козметичните продукти се съдържат най-важните съставки за освежаване на есенната тъга по тялото. Такива са маточината, гроздовия сок, за предпочитане не ферментирал и меда.

Билкарите съветват с полезните треви да не се прекалява и ако става дума за разкрасителна процедура, просто да се правят настойки за чувствителните места по тялото.

Медът и жълтъкът пък са идеална природна маска за лице, а в нея е желателно да се добави и зехтин. Препоръчително е тези полезни за кожата продукти да не се приемат орално, а външно.