Продължава битката между гигантите "Епъл" и "Самсунг"

Архив София

28-08-2012, 11:46

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

В края на миналата седмица съдът установи наличие на вина от страна на "Самсунг" за копирането в негови мобилни апарати на шест от седем заявени от "Епъл" патентовани технологии.

Компанията "Епъл" поиска по съдебен ред да бъде наложена забрана за продажбата на осем модела смартфони на "Самсунг" на американския пазар, свидетелстват документи, внесени от "Епъл" в съда в Сан Хосе, Калифорния.

В края на миналата седмица съдът установи наличие на вина от страна на "Самсунг" за копирането в негови мобилни апарати на шест от седем заявени от "Епъл" патентовани технологии. Оценени са щети на "Епъл" ва стойност над 1 млрд. долара. В насрещен иск "Самсунг" обвинява "Епъл", че незаконно използва технологията безжична връзка, но този иск остана неудовлетворен.

До окончателното постановление на съда, което ще бъде произнесено на 20 септември, "Самсунг" може да обжалва или да поиска намаляване на глобата. "Епъл" настоява да се забрани продажбата на американския пазар на смартфоните Galaxy S 4G и Galaxy S Showcase, Galaxy S2, Galaxy S2 Epic 4G, Droid Charge и Galaxy Prevail.