Родените в "Дева" са подредени, методични и практични хора

Архив София

27-08-2012, 12:01

Автор:

Люмиер

Всичко от Автора

Силата на родените под знака Дева се изразява в предвидливостта им за утрешния ден, във вниманието за усъвършенствуване на работата, в логиката, която притежават. 

Вижте още : Новолуние в Дева

"А после иде твоята върховна прослава – и Дева е твоето име". Николай Райнов, "Богомилски легенди"

ДЕВА е шестият зодиакален  знак, принадлежащ на елемента "ЗЕМЯ".

Графичното изображение на този знак е комбинация от две латински букви, които съставят думата Parjhenfs. А тя означава Дева на гръцки. Има и други обяснения на графичното означаване на знака Дева - три вертикални линии, които завършват със завити навътре дъги, стъпили върху равна основа.

Последната линия е наклонена на ляво и сочи центъра на Земята.

В астрологическата литература Дева се изобразява също и като привлекателна, млада жена. Съществува предположение, че графичното изображение на този зодиакален знак е стилизация на подписа на Дева Мария, майката на Христос.

Един от символите на този знак е жена, която държи житен клас.

СЛЪНЦЕТО преминава през този зодиакален знак от 23 август до 22 септември и съответствува на крайната фаза на лятото. Малко по малко хранителните функции на земята секват.  Това е времето на събиране на реколтата, което изисква внимание, грижи, както и всички необходими качества, за да се извлече най-голяма полза от посятото.  Това е един от най-важните периоди за материалното осъществяване на годината.

В астрологично съответствие присъствието на Слънцето в този знак придава на родените под Дева чувство за ред, методичност и практичност. И още:  интелектуалност, благоразумие, вникване и разбиране на нещата, както и грижа за изпълнение на дълга, за добре свършена работа, склонност към анализиране на нещата в детайли. Дава им развито критично чувство, почтеност.

Силата на родените под знака Дева се изразява в предвидливостта им за утрешния ден, във вниманието за усъвършенствуване на работата, в логиката, която притежават.

Тяхната слабост е в тесногръдието им, което често им пречи да прогресират, да заемат отговорни постове.  В замяна на това те са отлични подчинени, на които може да се разчита.

Какво трябва да се запомни за Девата? Че е:

1. Шестият знак на Зодиака
2. ЗЕМЕН знак, ДВОЙНСТВЕН, ЖЕНСКИ, ОТРИЦАТЕЛЕН
3. Зодиакалният знак ДЕВА се управлява от планетата МЕРКУРИЙ, която се намира в най-силната си екзалтация в 15 градуса от знака ДЕВА
4. Планетата ВЕНЕРА в този знак е в ПАДЕНИЕ, а ЮПИТЕР и НЕПТУН - в ЗАТОЧЕНИЕ.

Меркурий - планетата господар на знака Дева

Нейното влияние засяга главно мозъка и нервната система и се изразява предимно на нивото на разума, а не в чувствата. Това влияние дава големи умствени заложби, изобретателност, приспособимост, остроумие, находчивост и добра памет.  Носи още дар слово, умение да се аргументира, да бъде увлекателен в разговор. Но заедно с това носи и известна неискреност и липса на толерантност, на дискретност.

Умът е деен, но с недостатъчна концентрация и постоянство. Този човек обича да се занимава с много неща наведнъж, да прави бързи промени, да слага в огъня едновременно по няколко железа. Умее да се нагажда към настроението и мнението на околните и вижда истината под най-противоречиви маскировки.

Партньорство:

Зодиакалният знак Дева може да сключва хармонични съюзи със знаците, принадлежащи на земния елемент - ТЕЛЕЦ и КОЗИРОГ, като със знаците Близнаци, Везни, Риби и Стрелец, този зодиакален знак се свързва в нехармонични връзки.

За жените, родени под знака на Дева, се казва, че е щастлив този, който е имал възможност да сподели любовта си с тях. Жената Дева е изключително всеотдайна в любовта.

За мъжете, родени под знака Дева, е характерно късното започване на сексуален живот. Много често неговата първа сексуална партньорка става и негова съпруга.

За знака Дева щастливото число е 5, а от цветовете - златистите, денят е сряда, а годишното време, което предпочита този знак е лятото.

Части на тялото, управлявани от знака, и болести:
      
Дева оказва влияние в човешкото тяло върху коремната област, асимилационните органи, черния дроб и червата. Затова заболяванията при този знак са свързани със чревното асимилиране, дава колики, дизентерии и диарии, нередовен стомах, а понякога и перитонит.

В периода 23 август - 22 септември, когато Слънцето преминава през зодиакалния знак Дева, тези области са уязвими и зачестяват оплакванията от неразположение в тях. Това е добра причина, за старт на нов, здравословен режим.

Държави и градове под знака на Девата:

Швейцария, Източна Индия.
Атина, Йерусалим, Париж, Вавилон, Багдат, Хайделберг,
Бостън, Лос Анджелис и Страсбург.

Подходящи камъни за знака са:

Нефрит, жълт сапфир, яспис, изумруд, хелиотроп и тигрово око.  За знака са характерни и жълтите и златисти, петнисти камъни.

НЕФРИТ - това бил камъкът на вожда.  В по-късни времена той приел символичното название "камък на живота". На особена почит този камък е бил при китайските императори.  На дворцовите тържества монархът се представял с нефритова шапка, а на гърдите на придворните са висели нефритови плочки, като формата и големината са зависели от ранга на придворния.

Този зелен прозрачен камък са смятали също за амулет, който укрепвал жизнените сили, който закрилял от болести.

В древния Рим, Гърция и Византия хората са вярвали, че нефритът носи успехи в хазартните игри, както и победа в състезанията с колесница, а днес - в състезанията с автомобили.

В средните векове нефритът е почитан като лечебен камък. Хората страдащи от мигрена, заболяване на черен дроб, разстройства на зрението са носили мъниста от нефрит с цел да се лекуват.

ЯСПИС - плътна скала от микроскопични кварцови зърна с голямо количество примеси от окисите на мангана и желязото. Наличието на тези примеси обуславя рядко разнообразие на цветовите оттенъци и рисунъци.  Най-често срещани са червеният и зеленият яспис.

Като талисман този камък усилва вниманието и е подходящ за научни работници, тъй като придава вяра и неуморимост при повторение на експериментите.

Като амулет помага при треска и епилепсия, засилва паметта, възстановява силите на организма на човека.

Червеният яспис обостря обонянието, а така също намалява женските страдания.  Тъмният яспис предпазва от ненавист и отрова.