Башар Асад няма да напусне поста си

Архив София

26-08-2012, 09:30

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Това изявление на сирийския министър идва на фона на съобщенията, че встъпващият в длъжност нов пратеник на ООН и Арабската лига Лахдар Брахими смята да предложи свой план за разрешаване на кризата в Сирия.

Президентът на Сирия Башар Асад „няма да напусне поста си, тъй като се ползва със значителна народна подкрепа”. Това заяви сирийският министър на информацията Омран аз Зуаби, предава информационна агенция "Фокус".

По неговите думи „няма никакви основания за подобна стъпка”.


„Въпросът за оставката на Асад може да бъде решен по един единствен път – с гласуване, и изборът в този случай трябва да бъде предоставен на самия сирийски народ, който ще определи съдбата на държавния глава”, подчерта аз Зуаби. При това той отбеляза, че „опозиционерите, намиращи се зад граница, отдавна мечтаят за отказа на Асад от властта”.


Това изявление на сирийския министър идва на фона на съобщенията, че встъпващият в длъжност нов пратеник на ООН и Арабската лига Лахдар Брахими смята да предложи свой план за разрешаване на кризата в Сирия. Според медиите в рамките на този план на Асад ще бъде предложено да напусне поста си и да предаде пълномощията на преходен орган на властта.