Преслава, Галена и Цвети Янева снимат като принцеси

Архив Бургас

25-08-2012, 09:24

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Парчето им "Хайде, откажи ме" на Галена и Преслава стана безспорен хит. За да го заснемат, те прекараха няколко дни в Дубай, а според клюката Галена е получила 100 000 евро от приятеля си за пътешествието. 

Въпреки кризата родните попфолк изпълнители вадят все по-скъпи клипове. Те не пестят за визията си и дори превръщат в минифилми актуалните си парчета, пише в. "Стандарт".

Готови са на всичко, за да бъдат първи по родните географски ширини в революционните ефекти, използвани от западните звезди. Неслучайно знаменитостите в оспорвания жанр предизвикват бурен възторг сред феновете си. Певците, разбира се, залагат и на провокацията. 

Андреа е от първите, които откровено харчат сериозни суми за лъскави клипове. През 2011-а тя грабна палмата на първенството с най-скъпото видео "До край". То беше високо оценено от разбирачите заради оригиналната идея на сценаристите и режисьорите. Скандалната продукция представя красавицата в няколко сцени, наблюдавана от хора мишки, а в някои кадри зад нея се подвизава и колегата й Азис.

Друг изключително скъпарски клип на госпожицата, чийто любим е Кубрат Пулев, е "Лоша". Тя сякаш загатва за бюджета му още с първия кадър, на който е разпъната на кръст. Критикуваха я жестоко за асоциацията, въпреки че тя  чисто и просто подражаваше на Мадона  и Лейди Гага. Андреа завъртя видеото в балната зала на Военния клуб навръх рождения си ден. Някои фенове решиха, че тя е стреляла в български вариант на "300" - с много компютърна анимация и битки на забавен кадър.

Самата лирическа героиня е толкова вредна, че я разпъват на кръст. На финала обаче хубавицата е изкупила греховете си и се превръща в нежен бял ангел. Доказателство за това, че русокосата амбиция не спира да изненадва публиката си, е клипът към "Моята порода". Говори се, че поредният проект струва на чалгаджийката 40 000 лева. Парчето е в дует с румънския изпълнител Джео да Силва, а специално участие в него има и Ленъкс Браун. Има българска и английска версия, а за скандалните танци се включва и Златка Райкова. 

Звездното дуо Преслава и Константин също поканиха така наречената руса Златка в свой клип. Тя изигра ролята на еротичната икона Мерилин Монро в "Усещане за Мерилин". След овациите се заговори, че това е най-скъпият клип в каталога на "Пайнер". Част от снимките се развиват в хипер модерна вила в Драгалевци, а в минифилма намират място и скъпарски коли, сред които лъскав "Астън Мартин". За екшъна акостира и самолетът Challanger 604, а човек от екипа споделя, че возилото служело на руски богаташи.

Заради акцията е бил отказан частен полет на известен олигарх от бившия Съветски съюз. Изпълнителите са облечени във "Версаче" и D&G. За холивудския лукс допринася и 12-метровият "Хамър", в който са се ширили Мадона, Пъф Деди и Еминем. 

Колаборацията между Преслава и Галена също получи своето златно покритие. Певиците се канеха да направят общ проект от няколко години. Парчето им "Хайде, откажи ме" стана безспорен хит. За да го заснемат, те прекараха няколко дни в Дубай, а според клюката Галена е получила 100 000 евро от приятеля си за пътешествието. Двете дами се кипрят сред египетска атмосфера с безкрайни пустини, камили и скорпиони. Екзотичната ни съседка Турция също се превърна в арена на Галенените мераци.

Брюнетката стана една от малкото щастливки, за които навръх Шекер байрама специално беше отворен подземният Йеребатан сарнаджъ в Истанбул - най-голямото и добре поддържано покрито водохранилище за питейна вода. Историята му датира от времето на император Юстиниян през 532-542 г., когато е служело за снабдяване на Константинопол с вода при вражески обсади. Монументът се намира близо до "Света София" и впечатлява с безбройните си колонади. Водата пък създава неповторима акустика и там често се правят симфонични и джаз концерти. Сред уникалната обстановка певицата снима клип към новия си суперхит. От турското министерство на културата и туризма правилно са решили, че българските телевизии ще направят отлична реклама на една от емблематичните забележителности в мегаполиса.

Съседите не само не взели нито лира на скандалната изпълнителка, но я и настанили и поглезили в петзвезден хотел. 40 души са работили за Галена, като между тях е бил и човек от екипа на самия Таркан.
Цветелина Янева покани за видеото към "Брой ме" родения в Багдад Рида Ал Абдула. Действието в скъпарското филмче се развива в замък и сред природата, а героите са облечени в средновековни костюми. В ролята на принцесата, очаквано, се превъплъщава самата Цвети, а всичките й тоалети са на световноизвестни марки. Изящната госпожица получи и разрешение да превърне видеото към своя песен в приказка от 1001 нощ - в красивия Долмабахче сарай.

Сценичните одежди са на известния дизайнер Ерол Албайрак. Отново спецове, които работят за Таркан, слагат рамо на българските си колеги.
Азис също се охарчи преди време за "Дай ми лед". Според негови дружки екстравагантният проект е глътнал 70 000 лева. Над 200 статисти бяха пред камерите, а качествена техника превърна видеото в автентична кинаджийска продукция. Клипът бе заснет в столична фабрика, където бяха дублирани сцени от "Кървав спорт" на Жан-Клод ван Дам.

В него куп професионални бойци се млатят на фона на скандиращи джуджета и дядовци. Красивата част е запазена за шефката на балет "Магаданс", Маргото. Грацията се разсъблече артистично.

Теодора също се изфука - с видеото към "Адреналин", най-скъпото до момента в кариерата й. В него тя сменя няколко ефектни визии, насред компютърно създадени град и сцена с публика. И Анелия не пропусна да шашне с бюджетни хватки. Попфолк изкусителката инвестира доста солидна сума в "Игри за напреднали", както нарече и седмия си албум.

Пред камерите е колекционерски мерцедес от 1952-ра, расов жребец и породисто куче, носител на медал от национален шампионат. Мениджърът на немска верига рибни ресторанти у нас споделя, че е финансирал последния сингъл на Анелия, тъй като харесали идеята й за истински филм. Режисьор е Люси Иларионов, оператор е Георги Марков. Статистите са над 50, грациите от балет "Нова", начело с балерината Маргарита Будинова, са големият десерт. Анелия не спести и за хита си "Яко ми действаш".

Тя се бръкна с 15 бона за да снима на гръцкия остров Лефкада. Целият екип беше отседнал в един от най-луксозните хотели. Певицата споделя, че не искала да се лишава от нищо. Само видеото струвало 12 хиляди лева. В клипа Анелия е с напълно лятна визия, играе шах и се забавлява с приятели около скъпарски басейн. 

Емануела наскоро разбуни духовете с последния си високобюджетен хит. Звездата на "Ара мюзик" шокира почитателите си, като за нула време смени четири визии. В скандалното видео тя е блондинка, брюнетка, гологлава и дори цветнокожа. "Ром-пом-пом" е дело на композитора Мартин Биолчев и текстописеца Росен Димитров. 

"Исках да покажа на мъжете с прекалено високо самочувствие, че жени като мен могат да им създадат проблем", коментира изпълнителката. Нейната лирическа героиня заплашва любимия си с възможността да "спи на входната врата" и го предупреждава: "Ухапя ли те - ще боли!".

Николета Лозанова нахлу с висок старт с дебютния си сингъл и видеото към него. Дуетът й с Ванко 1 "Истински обичана", който беше приет противоречиво от меломаните, се кичи с лъскавото "Ферари" на половинката й Валери Божинов. Според автомобилните специалисти само базовият модел Ferrari 458 Italia струва не по-малко от 230 хиляди евро.