Ферарио Спасов: С Черноморец очакваме труден, но успешен двубой

Архив Пловдив

24-08-2012, 12:10

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Петър Петров

Всичко от Автора

Взехме си поука от грешките с Левски, заяви треньорът на Ботев

Два дни преди двубоя с Черноморец треньорът на Ботев Ферарио Спасов призна, че очаква срещата с бургазлии да бъде трудна, но успешна за „жълто-черните”.

Подготовката ни през седмицата бе съобразена с противника, който срещаме, заяви той. Анализирахме допуснатите грешки с Левски. Предстои ни още един труден мач срещу традиционно добър отбор. Разработихме доста варианти в офанзивен план, защото Черноморец играе доста компактно и добре организирано. От нас се иска да отговорим на този стил и да намерим начин да спечелим двубоя. Прогнозите сочат, че времето ще бъде много тежко за игра. Въпреки това вярвам, че на трибуните отново ще има много наши привърженици, а ние трябва да ги зарадваме с мотивирана и добра игра в жегата. Оптимист съм за този мач и излизаме да го спечелим.

За състоянието на Артур Спасов сподели, че вече е добре, тренира нормално.

Към този момент всички са здрави и нямаме кадрови проблеми, категоричен бе Феро. Ще избирам състава с оглед стила на Черноморец. Разработваме няколко варианта и ще преценим на кой от тях ще се спрем. Окончателния вид на състава ще го избистрим в последните две тренировки.

Направихме разбор, видяхме и анализирахме грешките, които допуснахме с Левски. Няма смисъл обаче да говорим повече за този мач, той вече е приключил. Най-важното е да си извличаме поуките от мачовете, защото както знаете сме нов отбор и трябва да се развиваме.