Най-лошите шофьори в Европа

Архив Бургас

17-08-2012, 15:57

Снимка:

Ройтерс, архив

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Италианците изместиха от първото място гърците.Южният темперамент явно оказва сериозно влияние върху поведението на пътя, защото италианците са успели да изместят от първото място досегашните №1 в това отношение - гърците.

Шофьорите, които най-често нарушават правилника и създават предпоставка за произшествия на пътя в Европа, са италианците. Това показва проучване на холандската туристическа агенция Zoover, която е провела проучване след близо 30 000 водачи на автомобили на Стария континент, предаде dnes.bg.

Южният темперамент явно оказва сериозно влияние върху поведението на пътя, защото италианците са успели да изместят от първото място досегашните №1 в това отношение - гърците. Според 23% от допитаните най-лошите шофьори на пътя са именно жителите на Апенините.

В класацията с 15,6 % са досегашните лидери в тази анкета - гърците, а "почетното" трето място с 14% са полските шофьори.

Интересното е, че след тях се нареждат германците със 7,9 % и французите със 7,7 %, тъй като тези 2 нации се славят с възпитанието и дисциплината.

Най-удивителното в тази история е, че 28% от анкетираните италиански шофьори са потвърдили резултатите от допитването. Те са категорични, че именно техните сънародници са най-опасни на пътя.

Не е за пренебрегване и фактът, че гръцките шофьори също нямат особено високо мнение за себе си. 38% от анкетираните водачи от южната ни съседка са категорични: "Най-лошите от най-лошите шофьори са гърците".