Капитанът на "Свети Николай" бил наясно, че пренася дрога

Архив Бургас

17-08-2012, 11:07

Снимка:

В. "ДИАРИО ДЕ КАДИС"

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Oсвен българите и испанците в схемата са замесени и колумбийци, каза вътрешният министър.

Капитанът на задържаният с близо 3 т. кокаин български кораб е знаел за наркотиците. Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов в ефира на БТВ, предаде novinite.bg.  Той допълни, че в много от случаите екипажът знае какъв товар има на кораба и какво се трафикира.

От интервюто с вътрешния министър стана ясно още, че тримата задържани в България са основните, които са набирали екипажа и те са съпричастните към случващото се на кораба.

Единият от задържаните – Христо вече е освободен. Бизнесменът Дойчев от Бургас е с 24- часова мярка, а Руслан, който е набирал екипажа, ще остане в ареста 72 часа.

“В случая в Испания е доста рано, за да говорим за невинност и виновност. В дните, които предстои да се водят разпитите и доказателствата, които се събират от всички власти, участвали в разследването, мисля, че ще има повече яснота. Всичко зависи и от самия екипаж как съдейства на разследването“, заяви още Цветанов.

По думите му освен българите и испанците в схемата са замесени и колумбийци.

Корабът бе задържан на около 80 км от брега на южния испански град Кадис. Както БургасУтре вече писа той се менажира от фирмата “Сийборн“, с управител Дойчин Дойчев.

Негова фирма менажираше и потъналия в Азовско море кораб “Ванеса“. От инцидента тогава като по чудо оцеля само пом.капитан Николай Димитров от Бургас.

Според вицепремиера потъването на „Ванеса” било точно с "предположението за огромни количества кокаин". "За втория случай на кораба „Елена” пък беше за контрандни цигари, които се прекарваха", добави той.