Инспектор Катани се ожени за трети път, Ал Бано вдигa чутовен скандал на сватбата

Архив Пловдив

15-08-2012, 17:44

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Застаряващият италиански секссимвол Микеле Плачидо, познат у нас от сериала "Октопод", си взе за жена 29-годишна

Инспектор Корадо Катани се ожени за трети път, пишат колегите от СофияУтре.  Популярният у нас от сериала "Октопод" италиански актьор Микеле Плачидо си взе за жена 29-годишната актриса Федерика Винченти. Сватбата в неделя вечерта беше в църквата "Сан Никола" в Чистернино, недалеч от Бриндизи в областта Пулия.

Светското събитие събра куп зяпачи на площад "Гарибалди" в историческата част на градчето. 66-годишният Микеле Плачидо се появи в черен панталон и бяло сако. Италианският секссимвол впечатли с прошарени мустаци и не скри изненадата си от интереса, който предизвика третото му изправяне пред олтара не само у местните, но и сред журналистите.

"Не очаквах толкова емоци и хора на сватбата. Много съм щастлив", коментира след ритуала Плачидо преди да се качи до новата си съпруга в лъскавия мерцедес. Двамата и около 200 техни гости се отправиха да празнуват цяла нощ щастливото събитие.

Сред присъстващите на сватбената церемония беше и италианската звезда Ал Бано. Певецът беше обещал да изпълни "Аве Мария" по време на венчавката в църквата. Около изявата му обаче се заформи голям скандал, тъй като от настоятелството му забраниха да извисява глас в "Сан Никола".

Според падретата, песента "Аве Мария" не била религиозна, а била светска и затова не трябвало да бъде изпълнявана в храма. Това вбеси Ал Бано, който вдигна чутовен скандал. "Лудост! Лудост е това, развика се певецът точно преди да започне ритуалът на Микеле Плачидо и Федерика Винченти - Не мога да приема такова решение нито като певец, нито като християнин! Пял съм "Аве Мария" по целия свят! Пред папа Йоан Павел II, пред майка Тереза от Калкута, пред кого ли не и къде ли не!

А тук, в родината ми, в дома ми, някакви ми казват, че не мога да я изпея! При това в такъв ден, който е толкова важен за един от най-добрите ми приятели. Абсурд! Абсурд!". След скандала Ал Бано се успокои, а личният секретар на Микеле Плачидо успя да се разбере с църковното настоятелство. В крайна сметка "Аве Мария" прозвуча в изпълнение на популярния италиански певец, но в края на церемонията, след като Микеле и Федерика вече официално бяха станали семейство.