Владо Николов: Тошко Алексиев трябва е новият капитан

Архив София

14-08-2012, 17:27

Снимка:

Ивайло Божинов, Sofiautre.bg

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Николов съжалява, че българският отбор не успя да спечели олимпийски медал, но оцени представянето като много добро.

Вече бившият капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов посочи за свой наследник посрещача Тодор Алексиев.

"Решението да се оттегля от националния отбор не беше лесно. Смятам, че следващият капитан на тима трябва да е Тодор Алексиев. Той има нужния опит и всички качества, за да се справи с тази задача", заяви Николов.

35-годишният диагонал съжалява, че българският отбор не успя да спечели олимпийски медал, но оцени представянето като много добро.

"Съжалявам, че не успяхме да вземем медал за България, но съм убеден, че всички, които бяхме там и работихме здраво дадохме всичко от себе си. Щом това не стига да спечелим отличие, трябва да работим повече, а не да съжаляваме. Като цяло мисля, че направихме силен турнир. Показахме добър волейбол, играхме освободено и със самочувствие. Непосредствено преди мача с Германия знаехме, че можем да направим нещо голямо. До последно се надявахме да спечелим медал, но не успяхме. В последните два мача имаше напрежение, но може би не ни стигнаха и силите", коментира Николов, предаде "Дневник".