Кои са най-богатите писатели?

Архив Бургас

12-08-2012, 16:23

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

"Форбс" класира милионерите сред пишещите братя.

Списание "Форбс" публикува нов списък с най-богатите писатели.

За трета поредна година приза печели Джеймс Патерсън, който за периода от май 2011 до май 2012 г. е спечелил 94 милиона щатски долара. През това време, плодовитият американски писател успява да публикува 14 нови книги.

Патерсън пише трилъри, особено  познати с неговия "любим" персонаж - психолога Алекс Крос. Той е написал и няколко романа с главен герой Майкъл Бенет, както и десетина книги, които образуват серията "Дамски клуб за разследване на убийства". Патерсън е известен още и като автор на книги за деца. 

Просто сравнение показва, че през изминалия период той е спечелил 10 милиона долара повече в сравнение с 2010-1011 г. Причината за това негов небивал успех, според маркетингови специалисти е изключително изгодния договор, който сключва с издателство "Hachette Book Group".

След него на второ място "по печалба" е класиран "всепризнатият майстор" на трилърите - Стивън Кинг. Наскоро той пусна нов роман, озаглавен "11/22/63", както и още една книга от поредицата "Тъмната кула", от която вече са излезли 8 части. Според списание "Форбс" той е спечелил 39 милиона долара през изминалата година. 

Трети в списъка е Джанет Иванович. Тя започва своята литературна кариера като автор на романтични романи, но през 1992 г., преминава в "детективния жанр". Тя е натрупала 33 милиона щатски долара/"Крос"