Михаил Миков: Управляващите се провалиха в сферата на сигурността

Архив София

12-08-2012, 16:13

Снимка:

ВарнаУтре

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Бившият вътрешен министър заяви, че с последния доклад Брюксел по същество казва, че капацитетът за разговори и преценки на свършеното от това правителство  е изчерпан


"Управляващите се провалиха в сферата, за която винаги са твърдели, че са най-компетентни – сигурността и вътрешните работи",

заяви във Варна зам.-председателят на Парламентарната група на КБ и бивш вътрешен министър Михаил Миков. Той участва в среща с настоящи и бивши служители от системата на сигурността.

„Налице е пълен провал в двата големи приоритета, с които ГЕРБ спечели общественото доверие – премахване на мониторинговия механизъм до края на мандата и пълноправно членство в Шенген. Нито едното, нито другото. Нещо повече – очевидно е, че сектора на обществения ред и вътрешната  сигурност е в безпътица за достигане на европейските изисквания“, категоричен бе бившият вътрешен министър. По думите му с последния доклад Брюксел по същество казва, че капацитетът за разговори и преценки на свършеното от това правителство  е изчерпан. „Точно за това Европейската комисия ще продължи разговорите със следващото българско правителство – през декември 2013 г.“, каза още Михаил Миков.

Участниците в срещата се обединиха около становището, че МВР не е ефективно работеща структура, а опитите да се превръща в политически инструмент на управляващите рушат демократичните устои в България.