Росица Янакиева: Държавата ми дължи пари

Архив София

09-08-2012, 15:31

Снимка:

Ивайло Божинов, Sofiautre.bg

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Правителството ще остави на улицата стотици перничани

Кметът на Перник Росица Янакиева съобщи, че повече от 600 перничани  все още са настанени във фургони и палатки, без надежда за скорошен сигурен подслон.

Три училища са извън строя, две детски градини са за събаряне, много общински и частни домове са в окаяно състояние, а само една трета от средствата, необходими за ремонтни дейности, са отпуснати.

Тя допълни, че немалко хора ще останат буквално на улицата заради неукрепените си още жилища. При оглед на две трети от частния сграден фонд съм подписала заповеди за 164 сгради за изцяло или частично разрушаване - направете сметка колко хора остават без алтернатива, запита тя. Вече хората стоят пред общината и питат къде да отидат. Започна разрушаване и на обществени сгради с предписание за това. А днес пристигна втора проверка в Перник за проверяване на проверяващите, каза Янакиева. Към настоящия момент сме получили цифром и словом 3 319 000 лева за дейностите на общината за аварийно неотложни възстановителни дейности, отчете тя. Никакви 13 млн. лева не са постъпили, подчерта пернишкият градоначалник. Общината очаква и още средства, но те са предоставени в регионалното министерство и подлежат на процедура за обществени поръчки за възстановяване на обществени сгради, добави тя.

"Крос"