Уволниха полицай, карал пил и блъснал още по-пиян

Архив Бургас

08-08-2012, 16:18

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Със заповед на директора на ОДМВР – Русе срещу ченгето е образувано дисциплинарно производство и е отстранен от длъжност.

23-годишен полицай предизвика катастрофа в Русе, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града, предаде novini.bg.

Малко след полунощ в дежурната част на Първо РУ на полицията в Русе е получено съобщение за възникнало пътнотранспортно произшествие на кръстовището между ул. „Кадин мост” и ул. „Шипка”.

Изпратените на мястото на произшествието служители от сектор “Пътна полиция” установили, че при движението си по ул. „Кадин мост”, лек автомобил „Пежо”, управляван от 23-годишния полицай не е пропуснал движещия се с предимство по ул.”Шипка” лек автомобил “Форд”, управляван от К.В. на 27 години от гр. Русе.

От катастрофата има нанесени само материални щети, но въпреки това водачите са тествани с дрегер. При измерване на наличието на алкохол уредът е отчел 0,62 промила на полицая-Н.Е. и 1,64 промила на К.В.

При направеното химическото изследване на дадената кръвна проба на втория водач е установено наличие на 1,16 промила алкохол.
На двамата водачи са съставени актове.

При съставянето на документите по случая е установено, че Н.Е. е служител на Първо РУ “Полиция” – Русе. Със заповед на директора на ОДМВР – Русе срещу ченгето е образувано дисциплинарно производство и е отстранен от длъжност.

Кръвните проби на Н.Е. не са изследвани, тъй като се появили съмнения, че кръвта за анализ не е на лицето. Към момента служителите на полицията в Русе нищят, чия е дадената за анализ кръв.