Ръсел Кроу в главната роля на екранизация по Стивън Кинг

Архив Бургас

04-08-2012, 18:51

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

"Гладиаторът" Кроу измести Хавиер Бардем, който бе считан за фаворит.

Ръсел Кроу ще бъде в главната роля в екранизация по поредицата от романи "Тъмната кула" на Стивън Кинг, предаде "Дневник".

За фаворит досега се смяташе Хавиер Бардем, който по неизвестни причини вече не е част от актьорския състав.

За екранизиране на една от най-емблематичните творби в кариерата на Стивън Кинг се заговори още през 2007 г., когато за режисьор беше посочен Дж. Дж. Ейбрахамс, създател на последните две части на "Мисия невъзможна". Той обаче впоследствие напусна проекта, който първо щеше да се появи под знака на "Юнивърсал", а сега ще бъде реализиран от "Уорнър брадърс".

През годините сюжетите на "Тъмната кула", чиято първа част излиза през 1982 г. и последна засега през тази година, са били адаптирани като комикси и видеоигри, но никога досега като филмови продукции.

Поредицата разказва за изградения по образа на Клинт Истууд антигерой Роланд Дешейн, последният жив член на рицарски ордер. Неговата мисия е да намери Тъмната кула – място, на което се свързват различни вселени.

Екранизацията е част от серията предстоящия филми на изключително ангажирания напоследък Ръсел Кроу. По кината се очаква кунг-фу екшъна с негово участие The Man With The Iron Fists, a през есента излиза и мюзикълът по "Клетниците" от Том Хувър, режисьора на "Речта на краля". В момента Кроу се снима в "Ной" на Дарън Аронофски, а сред бъдещите му роли е и тази на граф Дракула.