Интересни факти за... вагината

Архив София

03-08-2012, 15:48

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Вижте какво е общото между вагината и акулата.

Сайтът div.bg направи интересна класация с факти за вагината.

1. Върху клитора са разположени 8000 нервни окончания, които служат ЕДИНСТВЕНО, за да доставят удоволствие на жените. В същото време върху мъжкия полов член нервните окончания са едва 4000.

2. Средният размер на вагината е между 8 и 10 сантиметра, но дамите не трябва да се плашат, ако попаднат на надарен кавалер. Техните интимни части могат да се разширяват до 200% от оригиналния си размер.

3. Колкото и смущаващо да звучи, вагината може да изпадне, т.е. да се обърне отвътре навън като чорап. Това обикновено се случва в напреднала възраст, а самото състояние се нарича вагинален пролапс.

4. Вагините и акулите имат нещо общо! И в двете се намира веществото сквален. При акулите то се съдържа в черния дроб, а при жените той е част от естествените вагинални секрети.

5. Докато окосмението върху главата ви може да живее до седем години и да порастне на дължина в метри, то това върху интимните части вирее по две седмици.

6. Думата "вагина" е с латински корени и означава "ножница" или "калъф за меч".

7. Едва 30% от жените получават оргазъм посредством секс.

8. Някои жени еякулират по време на оргазъм, но това не означава, че ако някоя не еякулира, има някакъв проблем. Нормално е това да не се случва. Женската еякулация е противоречив феномен, който най-вероятно се дължи на два други различни феномена. Първият се изразява в изпускането на малко количество млечнобяла субстанция, която най-вероятно идва от парауретралните жлези. А при втория течността е урина. В много от случаите може да е по малко и от двете.

9. На една жена са ѝ необходими между 15 и 30 минути, за да се успокои след оргазъм. При мъжете големият взрив приключва секунда след еякулацията.

10. Вулвата и вагината са две различни неща. Първото е съвкупността от външните признаци на женския полов орган или т.нар. цвете, а второто е част от цялата вътрешна организация.