Сляпата скарида и куцата медуза с богато обедно меню на плажа

Архив Бургас

28-07-2012, 11:38

Снимка:

БургасУтре

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Това не са прякори на хора, а имена на заведения за бързо хранене на юг по морето. 

Това не са прякори на хора, а имена на заведения за бързо хранене на юг по морето. Ресторантчетата с атрактивни имена се намират по плажа на къмпинг Градина.

Те предлагат богато меню на туристите на относително сносни за курорта цени. По всичко личи, че и клиентите остават доволни. Заведенията за хранене се пръскат по шевовете особено за обед, когато изгладнелите плажуващи освен да хапнат, могат да се повеселят искрено на табелата, която ги посреща на входа.

На близо километър по същата плажна ивица в посока къмпинг “Златна рибка” пък друго заведение за бързо хранене направо втрещява със “заглавие”, изписано на входа. “Ше чакаш!” приканва изгладнелите туристи да хапнат каквото им душа иска. Към името на капанчето спокойно може да се добави и “Ако искаш” като се имат предвид малко по-височките цени.

Те обаче не притесняват почиващите на къмпинга, тъй като е известно, че Градина посещават платежоспособни туристи, предимно софиянци.

Руснаци също не липсват, но те избягват престоя в каравана. Предпочитат удобството на хотела или туристическия комплекс, където не ползват общи бани и тоалетни с останалите къмпингари.