Съдебни изпълнители продават хотели за милиони в Бургаско

Архив Пловдив

28-07-2012, 17:07

Снимка:

КСЧИ

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Хотел „Елири” в центъра на Несебър излезе на тезгяха вчера със стартова цена 1,77 млн. лева

Лъскави хотели за милиони левове изкарват на публични търгове частните съдебни изпълнители от Бургаско. Хотел „Елири” в центъра на Несебър излезе на тезгяха вчера със стартова цена 1,77 млн. лв, пише БургасУтре.

В обявлението на частен съдебен изпълнител Ивелина Божилова пише, че целият имот е с площ 1001 кв. м. Семейният хотел се продава в пакет с бистрото, изградено в него. Общата застроена площ на сградата е 301 кв. м, като разгънатата застроена площ е 1 505 кв. м.

Синьото бижу разполага с два етажа, има и още един подпокривен, терасовиден. Освен това хотелът е със супер локация, намира се само на 50 метра от морския бряг и разполага с панорамен асансьор. Хотел, разположен на улица „Стара планина“ 25 в Созопол, пък се търгува за 1 034 640 лв. Бонус към изгодната сделка е и цялото оборудване и покъщнина в почивния комплекс. Освен четириетажния хотел, който е със застроена площ 195 кв. м. и разгърната застроена площ 927 кв. м., купувачът ще се сдобие с професионалните кухненски машини, цялото налично обзавеждане, дори кошчетата за боклук и щорите в стаите. Частен съдебен изпълнител отново е Ивелина Божилова.

Сградата може да се огледа от всеки желаещ до 20-и август. Ден по-късно ще стане ясно има ли или не нов собствник тузарската сграда. Хотел „Престиж“ в курортната перла Слънчев бряг също излиза за публична продан. Първоначалната искана цена от частен съдебен изпълнител Росица Стоянова е 860 хил. лв. Офертата е валидна още две седмици.

От обявлението става ясно, че сградите са две – една четириетажната и още една – пететажна. Новият собственик ще се сдобие и с бирарията, пристроена към комплекса. Хотелът се намира в центъра на курорта, на 300 м от морето. Разполага с 20 двойни стаи и 5 апартамента с кухненски бокс. Стек бар, собствен паркинг и сейф са част от екстрите, които предлага за удобството на летовниците. До търга се стигнало след лоша ипотека в полза на банка „ДСК“. Имотите имат и наложена възбрана в размер на 575 хил. лв.

Частен съдебен изпълнител Ивелина Божилова продава и триетажен хотел в Синеморец с площ 90 кв. м. Стартовата цена е 376 хил. лв, като това е 80% от първоначално исканата цена. Взискател е “АЛФА БАНКА -КЛОН БЪЛГАРИЯ” АД. Част от сделката е и заведение за хранене, с площ 80 кв.м. Имота има вписана ипотека и възбрана.