ВСС даде на прокурор Мирослава Тодорова

Новините

27-07-2012, 05:43

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

ВСС се обяви за жертва на разработен сценарий.

Заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) се оказа идеална възможност Висшият съдебен съвет (ВСС) да организира яростна атака срещу уволнената Мирослава Тодорова и ръководения от нея Съюз на съдиите,

пише "Труд". Възползвайки се от отсъствието на министърката на правосъдието Диана Ковачева, председателя на Върховния касационен съд Лазар Груев, главния прокурор Борис Велчев и на собствения си представляващ, Анелия Мингова,  кадровиците на Темида дадоха уволнената шефка на Съюза на съдиите на прокурор за престъпление срещу правосъдието, нападнаха съюза, че иска да кадрува в системата и така между другото му поискаха обяснение как харчи парите си и се самообявиха за борци със статуквото и задкулисните кадрови интереси в съдебната власт. Заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) се оказа идеална възможност Висшият съдебен съвет (ВСС) да организира яростна атака срещу уволнената Мирослава Тодорова и ръководения от нея Съюз на съдиите, пише "Труд".

Накрая решиха да изпратят стенограмата от уникалното си заседание на президента Росен Плевнелиев, шефката на парламента Цецка Цачева и премиера Бойко Борисов. И всичко това напълно изненадващо, под формата на извънредна точка в дневния ред на съвета.