Убиецът от киното в Колорадо писал за плановете си

Архив Пловдив

26-07-2012, 07:01

Автор:

Петя Паликрушева

Всичко от Автора

Дни преди да разстреля 12 души на премиерата на новия филм за Батман, Джеймс Холмс описал намеренията си в послание до университетския психиатър

Джеймс Холмс, обвиненият в убийството на 12 души в киното в гр. Аврора, щата Колорадо, се е изповядал за намеренията си няколко дни преди престъплението. Това той направил по пощата пред университетския психиатър, предава Fox News, позовавайки се на източници, близки до следствието.

Пощенската пратка била предназначена за преподавателя от университета, където в отделението по неврология учи 24-годишният Холмс. Пратката съдържала тетрадката, в която престъпникът подробно описал всичко, което се кани да извърши в киното, съпровождайки текста си с ръчно нарисувани изображения.

Всичко това обаче било открито след престъплението. В понеделник университетската поща била проверена за наличие на послание от Холмс. Според различни данни, пратката е престояла там минимум седмица. Не се уточнява датата на изпращането й. Не е известно защо посланието не е било доставено до адресата и бил ли е Холмс познат с професора. Според Fox News, ФБР се занимава с изследване на тетрадката.

На 20 юли, Джеймс Холмс, по време на премиера на филм за Батман, застреля 12 човека и рани 58, след което избяга на улицата, където бе задържан от полицията.

По време на обиска в дома му беше констатирано, че жилището е минирано. За обезвреждане на бомбата специалистите отделиха почти денонощие. В понеделник, на 23 юли, Холмс за първи път застана пред съда. Очаква го смъртна присъда.