Уъркшоп по бързо четене на фестивала "Четящият човек"

Архив Бургас

25-07-2012, 12:14

Автор:

Карина Кристиянова

Всичко от Автора

Участниците ще станат част от креативен процес, по време на който ще разберат, колко бързо четат и какви са постигнатите рекорди

Рекорд за бързо четене са амбицирани да поставят участниците в уъркшопа по “Бързо четене и ефективно помнене”. Проявата е  част от програмата на фестивала “Четящият човек”, организиран от книжарници „Хеликон“ с подкрепата на община Бургас.

Участниците ще станат част от креативен процес, по време на който ще разберат, колко бързо четат и какви са постигнатите рекорди, от какво зависи скоростта на четене и как да четем по-бързо, как да разбираме и да помним от прочетеното повече. Ще усвоят няколко основни техники за дълготрайно и ненатоварващо помнене, ще се научат как да помнят имена и дълги списъци от думи. 

Заниманията ще се провеждат в три групи. Началните часове за всеки от двата дни – 07.08 и 08.08 са:група 1: 12:00 ч.,група 2: 14:30 ч.група 3: 17:00 ч.

Записвания за участие могат да се направят в книжарниците на „Хеликон” или на e-мейл festival@helikon.bg;office@adea-bg.com.

Таксата за участие е символична – 5 лева на човек, като всеки от участниците ще получи и комплект с помощни материали.