Данъчни разпродават мигли и маникюри

Архив Бургас

25-07-2012, 09:15

Снимка:

Монитор.бг

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

В тайния търг са включени 224 изкуствени мигли и 1750 нокти, както и лакове, гелове, чехли, пили и други, които се продават за 1669,28 лева. 

Изкуствени нокти и мигли в огромни количества са пуснати на търг от НАП. Продажбата на нетрадиционните вещи трябва да се проведе в Пловдив, пише в. "Монитор".

В обявлението на приходната агенция е записано, че днес трябва да бъдат отворени пликовете с оферти за тайното наддаване. В нея са включени 224 изкуствени мигли и 1750 нокти, както и лакове, гелове, чехли, пили и други, които се продават за 1669,28 лева. За да се яви за участие, желаещият да закупи оборудването за козметичен салон трябва да внесе сумата от 166,92 лв. по сметката на НАП. Ако впоследствие се откаже да плати остатъка от цената, той ще загуби внесените пари.

Не за първи път данъчните влизат в новините с нетрадиционните вещи, които се налага да продават. Миналата година служителите на приходната агенция се принудиха да унищожат 100 кашона със силиконови вагини, след като не успяха да подарят играчките на клиентелата на няколко наши затвора

Атрибутите били контрабандни, а собственикът им – осъден. Така попаднали в ръцете на Националната агенция по приходите, която се занимава със съхранението и продажбата на конфискувани в полза на държавата вещи и имоти. След двегодишен престой данъчните решили да дарят играчките на някой затвор, където лишените от свобода да се забавляват.

Комисията за защита на потребителите обаче излязла с отрицателно становище. Обяснението било, че след като сексатрибутите са престояли толкова време по различните складове, не се знае дали няма да бъдат опасни за здравето на затворниците.

Сред нетрадиционните вещи, които са пуснати на търг, е и оферта за 10 килима с обща начална цена 280 лева за мъжки и дамски носни кърпи, брави, панти, дръжки за врати и т.н. Тайните търгове, обявени от НАП Пловдив за края на юли и август, преливат от евтини стари автомобили в лошо състояние, къщно обзавеждане.

Приходната агенция ще разбере на 27 юли има ли купувачи за Мерцедес СLK, 1999 г. за 2640 лева, ударен Мерцедес 190 Е за 2000 лв. и още Форд, Ауди и Фолксваген Голф 2 – всички на цени под 400 лева. Евтината серия автомобили продължава с БМВ, произведено 1993 г., което се намира в Баня и се продава за 375 лева.

Междувременно стана ясно, че през миналата година 1979 души са били осъдени за извършени от тях данъчни престъпления. Това е близо три пъти повече спрямо 2009 г. и с над 56% увеличение в сравнение с 2010 г., показват данни от годишния доклад на прокуратурата.