Барабанист на Васко Кръпката се удави

Архив София

22-07-2012, 14:47

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Трагичният инцидент е станал в язовир “Диканя” на 20-и юли - Илинден, когато според народното поверие водата взима своите жертви.

Милен Кръстев-Вуйчото, музикант и заедно с Буги Барабата - един от основателите на "Бараби Блус Бенд“, се е удавил в петък.

Трагичният инцидент е станал в язовир “Диканя” на 20-и юли - Илинден, когато според народното поверие водата взима своите жертви.

Информацията потвърди за Блиц Васко Кръпката. "Да, много тъжна новина. Свирехме заедно в "Бараби Блус Бенд". След това пътищата ни се разделиха", заяви Кръпката.

Барабанистът Милен преминава през много формации - "Джевълин джет", "Високо напрежение", "Академик Неделчев Бенд", "Динамитър Блус Бенд", "Балкански бандити" и свири с повечето от големите ни рокаджии.

Трагедията с 43-годишния Кръстев, който има вила в село Горна Диканя, станала рано сутринта по време на риболов в язовира. Въпреки че къпането там е забранено, музикантът, който бил с приятел, решил да поплува и влязъл във водата със сърф.

Половин час по-късно приятелят му забелязал, че дъската за сърф е във водата, но от Вуйчото няма и следа. Дошлите на място след подадения сигнал спасители открили Милен мъртъв. По случая от полицията в Радомир са образували предварително производство, съобщиха от местното РПУ.