Мърдок напусна управлението на компаниите си

Архив Пловдив

22-07-2012, 12:41

Снимка:

Дарик

Автор:

Петя Паликрушева

Всичко от Автора

Излизането на 81-годишния магнат предшества преструктурирането на медийната империя

Медийният магнат Рупърт Мърдок напусна съвета на директорите на издателските и финансови компании “Нюз интернешанъл”, “Таймс нюзпейпър холдингс” и “Нюз корпорейшън инвестмънт”, информира “Сънди телеграф”.

Мърдок е напуснал и съвета на директорите на няколко американски компании, влизащи  в принадлежащата му медийна империя “Нюс корпорейшън”.

Експертът в областта на бизнеса и средствата за масова информация Клер Андерс смята, че тези стъпки свидетелстват за “бавното отслабване на позициите на бащата и сина Рупърт и Джеймс Мърдок във Великобритания”, което започна миналата година и вече е необратим процес. Андерс смята, че те няма да успеят да възвърнат предните си позиции.

Компанията твърди, че излизането на 81-годишния магнат от съвета на директорите – това е неизбежно следствие от предстоящото преструктуриране на медийната империя. Според специалисти, империята на Мърдок ще бъде разделена на две компании, една от които ще обедини печатните издания, а другата – телевизионния и развлекателния бизнес.