Президентът на ФИБА Европа: "Имате уникална зала"

Архив София

17-07-2012, 17:04

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Залата красавица изуми дори шефа на ФИБА Европа

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков прие в кабинета си Олафур Рафнсон, президент на ФИБА Европа.

На срещата  присъства и председателят на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков. Рафнсон е в България заради европейското първенство по баскетбол за младежи, дивизия Б, което се провежда в „Арена Армеец“ София.

„Поздравявам ви за организацията на шампионата, чийто домакин е една фантастична зала. Тя ви дава много възможности за организиране на състезания от най-висок ранг. Георги (Глушков б.а.) ми каза, че работи изключително добре с министерството на спорта и сега аз се убедих с очите си, че това е така. До момента знаехме, че Българската федерация по баскетбол има един добър председател, но се радвам да установя, че федерацията и целият ви спорт имат един добър министър“, каза Рафнсон.

По време на срещата стана ясно, че ако българският отбор за младежи спечели промоция за по-горната дивизия А, страната ни ще кандидатства за домакинство и на този турнир.

„Аз ви благодаря за подкрепата, която оказвате на нашата федерация, обърна се към госта си министър Нейков. – Това домакинство и доброто международно партньорство са изключително важни за нас.“

От своя страна председателят на БФ Баскетбол Георги Глушков изказа задоволството си, че има едно добро партньорство както с ФИБА Европа, така и с МФВС.

Свилен Нейков подари на Олафур Рафнсон плакет, а получи от него сувенир и вратовръзка с емблемата на ФИБА Европа.