Ексклузивно! Абрамович купува имоти в София

Архив София

17-07-2012, 00:48

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Четири парцела в "Триъгълника" вече са собственост на евреи

Слуховете, че квартал "Триъгълника" ще се превърне в новото столично сити, за което "София Утре" единствен информира, вече придобиват реални очертания. Освен хората на най-богатия българин, които изкупуват парцели в доскоро пустеещото място, с такива вече се е сдобил и еврейска фирма, чиито шеф е племенник на Пини Заави.

Това е финансистът, който движи трансферите в Челси, както и инвестициите на Роман Абрамович в недвижими обекти. Точно фирма, близка до Заави, уреди олигархът от Чукотка да си купи около 20 процента от луксозните сгради в квартала на шампиона на Европа. Говори се, че в една от тях, всичките 23 прислужници са бабета, приличащи на кралицата.

От есента "Триъгълника" се превръща в едно от най-изкусителните места в столицата. Там има много свободни площи, а до новото сити ще може да се стига с метро, автобус, тролей, трамвай и маршрутен превоз. Дори премиерът Бойко Борисов е хвърлил на "Триъгълника" поглед, с надеждата там да се изнесе солидна част от държавната администрация.

Места в "Триъгълника" е купил и собственикът на Локомотив (Сф) Николай Гигов. Той се надява един ден благодарение на тази си инвестиция да си помогне в издрлъжката на клуба.

Неслучайно пък в последните месеци цените на апартаментите в "Триъгълника" скочиха главоломно. Цената на едностаен апаратамент, ново строителство, вече започва от близо 75 000 лева, а тази на тристаен гони 120 000. Още по-стресиращи са цените на парцелите. Последният обявен такъв за продан е на стойност 285 000 евро за 268 квадрата!