Стенли преборва левкемията!

Архив София

15-07-2012, 16:28

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Надяваме се на пълно възстановяване, заявиха лекари

Капитанът на България и Астън Вила Стилиян Петров за пореден път показа, че притежава изключителен дух и е на път да се излекува от коварната болест левкемия, пише Sportline.bg.

33-годишният халф получи страхотни новини в борбата си срещу болестта. Това съобщи Алистър Кембъл, който е президент на благотворително дружество, събиращо средства за борба с болестта.
"Стан е страхотен човек. Той вече е в ремисия*. Хората, които минават по този път, искат да помогнат на други със същата съдба. Той е точно такъв", каза Алистър Кембъл.
"Ремисията му е фантастична първа стъпка към възстановяването, надяваме се да се оправи напълно", каза пък професор Крис Брънс, директор на отдела по изследвания в благотворителното дружество."Стилиян е наясно, че това е задължителна стъпка по пътя, но все още има опасност болестта да не си е отишла напълно. Въпреки, че повечето пациенти постигат ремисия, някои от тях биват покосени отново от болестта. Стилиян е наясно с това - разбираме го от начина, по който говори за състоянието си. Той ще бъде наблюдаван много отблизо за евентуално завръщане на болестта и ако това се случи, ще има нови възможности за лечение", добави той.
На Стилиян Петров му предстоят още няколко месеца химиотерапия и със сигурност няма да се завърне на терена през новия сезон. Той вече нееднократно показа увереност, че ще успее да се пребори с левкемията.

*Ремисия - период от развитието на дадена болест или клинично състояние, през който човек или е свободен от симптомите си, или те са овладени и проявите им остават относително стабилни с течение на времето.