Силвестър Сталоун загуби сина си, докато се радваше на София

Архив София

15-07-2012, 00:34

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Сейдж издъхнал, докато татко му обирал овациите за сниманата и край столицата лента

Ден след радостта от дългоочакваната премиера на "Непобедимите 2" в Сан Диего, Силвестър Сталоун получи най-жестокия удар в живота си. Сейдж Сталоун, 36-годишният му син, беше открит мъртъв в дома му в Холивуд, съобщиха световните агенции.

Трагедията се случи на фаталния петък, 13-и, само ден след като старият Сталоун представи заедно с Арни лентата, която се снимаше и в София. Сейдж бил заварен в безпомощно състояние от иконома на къщата, който веднага извикал полицията и лекарски екип, но било късно. От полицията уточниха, че нямат данни в апартамента, в който той е открит, да е влизано с взлом. До тялото на сина му имало няколко празни флакона от лекарства, пише "Стандарт". Основните версии се тиражират предимно от щатските сайтове и медии -

предозирал с хапчета или наркотици

като вариантите са или Сталоун младши да е предприел самоубийство, или да е взел прекалено много от медикаментите, за да се справи със стреса - по втория начин си отиде в разцвета на младостта Хийт Леджър. Полицията обаче все още не се е произнесла за причините. "Засега сме в началния етап на разследването. Няма информация", заяви шефът на разследващите в Ел Ей Крег Харви. Най-вероятно при аутопсията на Сейдж ще стане ясно какви хапчета е погълнал, тъй като на флаконите не е имало надписи. Не е намерено предсмъртно писмо, уточниха още от полицията. 

Младият Сталоун, който бе също актьор, по никакъв начин не давал индикации, че би могъл да посегне на живота си или че злоупотребява с наркотици, заяви за NBC4 неговият адвокат Джордж Браунщейн. "Кипеше от енергия, постоянно се захващаше с нови проекти. Беше в добро разположение на духа. Планираше и да се ожени и никога не е страдал от депресии. Съкрушен съм! Беше чудесен и толкова мил човек", каза още адвокатът.

Страшната вест съсипа прочутия му баща. Той разбрал за трагедията, докато бил сам вкъщи и се наслаждавал на триумфа от "Непобедимите 2". "Мислите на Сталоун са с майката на Сейдж - Саша Зак. Сейдж беше много талантлив и чудесен млад мъж, неговата загуба ще се чувства завинаги", прати кратко съобщение говорителят на Сталоун до медиите. Приятели на починалия казаха, че Сейдж винаги се е гордеел с баща си, но пазел дистанция от него, тъй като

искал сам да изгради име в света на киното

Младият Сейдж бил киноманиак и знаел наизуст стотици ленти - освен актьор, бил и отличен зрител. 

Сейдж Сталоун е най-големият и първороден син на Силвестър Сталоун. Той е от първия брак на кинолегендата със Саша Зак, който приключи с развод през 1985 година след 11-годишна връзка. Сейдж прави своя филмов дебют с ролята на Робърт Балбоа, син на Роки, през 1990 година, когато е само на 14 години и играе с татко си в петия филм от бокс сагата. По-късно участват отново заедно във филма "Дневна светлина" през 1996 година. След това Сейдж разширява кариерата си, работейки и като продуцент, режисьор и сценарист. Основава заедно с филмовия редактор Гриндхаус Рилийсинг - компания в Лос Анджелис, която се занимава с нискобюджетни ленти. В последните години Сталоун младши дебютира като режисьор с филма "Vic", който беше показан на фестивала "Палм Спрингс" в Калифорния. Смъртта на Сейдж Сталоун е второ голямо нещастие с мъжките рожби на Слай - той има още един син от Саша Зак на име Серджо Сталоун, който страда от аутизъм.

Останалите деца на прочутия герой от "Роки" и "Рамбо" са три дъщери - София, Систин и Скарлет. Те са от третата му съпруга - Дженифър Флавин, с която живеят заедно.