Български футбол - само на стадиона

Архив Пловдив

13-07-2012, 13:33

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Дано българските отбори тръгнат успешно в Европа, за да засилят интереса и към домашното първенство

С провал завърши първото отваряне на офертите за телевизионните права на родната „А” група.

Предложенията на трите телевизии, подали заявки за предаване на първенството са се оказали обидно ниски за клубовете и по този начин са се оказали неприемливи.

Вместо това от БФС са дали срок на желаещите да излъчват първенството да подобрят офертите си до 20 юли, когато ще има ново разглеждане на офертите.

Така в България сме изправени пред пореден парадокс. Докато в развитите първенства предлагането е многомилионно, а в Англия, Испания, Германия  договорите за три години са от порядъка на 3- 6 милиарда евро, при нас дори няма приемливи предложения за излъчване на срещите, коментира БургасУтре.

В същото време добрата новина е, че от Нова ТВ са закупили правата за излъчване на домакинските мачове на Евроучастниците ни следващата и по-следващата седмици. Ако отборите ни продължат напред, от медията също са си запазили  правото да излъчат домакинските мачове на нашите.

Дано българските отбори  тръгнат успешно в Европа, за да засилят интереса и към домашното първенство, което се очертава като много интересно, въпреки необяснимо слабия интерес на телевизиите към него.