Цветанов: И политици са били клиенти на моделки-проститутки

Архив София

08-07-2012, 13:54

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Моделите извършвали и сексуални услуги, с определени тарифи на час и на нощ за всеки от моделите в нея.

"Има политици, които са ползвали услугите на "моделки" – проститутки", каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по Нова телевизия, цитиран от БГНЕС.

Цветанов не поиска да спомени конкретни имена.

В края на май полицията задържа Антон Петров по прякор Хамстера, а прокуратурата повдигна обвинение срещу него за това, че е ръководил организирана престъпна група за трафик на хора и склоняване към проституция.

С него беше задържан и Мирослав Йончев, който е съдружник в модна агенция "Май Ейджънси". В съдебна зала бе потвърдена връзката между двамата - агенцията имала и алтернативна дейност. Моделите извършвали и сексуални услуги, с определени тарифи на час и на нощ за всеки от моделите в нея.

Това се потвърди и от две манекенки, които свидетелстваха. Едната е Ралица Тодорова, която през 2010 година се присъединява към модна агенция, собственост на Мирослав Йончев. Сега Тодорова е основен свидетел по делото и по думите на прокурор Милко Мончев тя има сериозни притеснения за живота си и за това е с полицейска охрана.

За да отговори на въпроса дали е възможно хората в организацията да са правили компромат чрез тези момичета - да са записвали политиците, Цветан Цветанов каза, че такава оперативна информация е налична.

"Това е една от схемите, които е използвана за шантаж и аз съм убеден, че в минали времена, дори има и в момента видни политици, които се предполага, че се държат по този начин. Нямаме към настоящия момент свидетелски показания в тази посока, но има оперативна информация, че това е един от подходите", заяви Цветанов.

По думите на вътрешния министър през последните 20 години много политици са се възползвали както от организираната престъпност, така и от "подобни екстри". "Защото в един процес, когато ти вече си властимащ, получаваш подкрепата от подобни хора, разбира се, че започваш да си малко доста по-либерален в отношенията и да смяташ, че всичко ти е позволено", каза вицепремиерът.