Снимат новите епизоди на "Игра на тронове"

Варна Лайф

07-07-2012, 13:17

Снимка:

HBO

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Мароко става снимачна площадка на сериала по книгите на Джордж Р.Р. Мартин "Песен за огън и лед" 

Работата по продукцията на третия сезон на „Игра на тронове“ започна с първите дни на месец юли.

Снимките ще са отново основно в Белфаст, Северна Ирландия. Екипа ще се завърне и в Хърватия и Исландия. За трети сезон е добавена още една снимачна площадка – в Мароко. 

Никой не се е съмнявал, че "Игра на тронове" ще бъде продължен за трети сезон. Нещо повече – засега изглежда, че това ще бъде от сериалите с ясна структура, начало и край. Колкото и сезона да отнеме.

Първи епизод  от втори сезон е бил гледан на живо от почти 3,5 милиона души, което е с над милион и половина повече, отколкото зрителите на епизод 01.01. Като се има предвид, че тези 3,5 милиона са платени абонати на телевизията, които на всичкото отгоре са гледали и реклами, печалбата е повече от сигурна. Ето защо решението на HBO да поръча трети сезон на сагата идва съвсем закономерно.

За новите епизоди са ангажирани режисьори Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс, които ще са и сценаристи и Алекс Грейвс, Мишел МакЛарън, Дан Минахан, Дейвид Нътър и Алик Сакхаров. В сценарния екип са още Брайън Когман, Джордж Р.Р. Мартин и Ванеса Тейлър. Скоро ще бъде обявен и каста на филма.

Заснет по книгите на Джордж Р.Р. Мартин "Песен за огън и лед"  "Игра на тронове" е епична драма на HBO която жъне голям успех и в България. Действието се развива във Вестерос, където амбициозни горди и подли мъже и жени се борят за власт в земя, в която лятото и зимата могат да продължават години наред. Сериалът носител на награди "Еми" и "Златен глобус" вече има два сезона от по десет серии. 

Очаква се епизодите на трети сезон да тръгнат през април 2013 г.