Широки килии, модерен изолатор и отрезвител в новото РПУ в Лазур

Архив Бургас

06-07-2012, 12:42

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

В момента тече усилен ремонт на бившите общежития на Нефтохимик в близост до стадион “Лазур”, които бяха дарени от общината на полицията. До края на септемрви ремонтът трябва да е приключил. 

20 килии съобразени с изискванията за пространство за по двама души, изолатор и отрезвител са част от новото РПУ в Бургас, в което ще се помещава арестът на няколко управления.

В момента тече усилен ремонт на бившите общежития на Нефтохимик в близост до стадион “Лазур”, които бяха дарени от общината на полицията. Освен това отрезвителят ще бъде изместен на по-подходящо място.

До края на септемрви ремонтът трябва да е приключил. Това стана ясно днес при посещение на министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в Бургас.

„С преустройството и ремонта на сградата ще се решат три проблема на Бургас. Ще бъдат отворени места в модерна детска градина за 120 деца, най-после ще бъде намерено място за отрезвителя, който в момента е на изключително неподходящо място и ще се създаде съвременен арест“, каза Цветанов.

В новото РПУ в Лазур ще се е събран на едно място арестът от няколко полицейски управления. По този начин 15 служители ще да бъдат преразпределени от сегашните си отговорности по арестите и пренасочени към патрулните полицейски автомобили, каза директорът на ОДП Бургас Милен Димитров, който също огледа ремонтните дейности.

Освободената сграда ще се използва да нова детска градина, която ще може да поеме 120 малчугана. Преустройството и ремонтът там ще започнат в първите дни на октомври.