Напредък по Дунавската стратегия

Архив София

30-06-2012, 14:57

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Министър - председателят Бойко Борисов ще присъства на дискусия за Стратегията на ЕС за Дунавския регион, която ще се проведе на 30 юни в гр. Видин, съобщават от правителствената информационна служба.одини от смъртта на Николай Хайтов.

На форума министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, ще представи напредъка на страната ни в изпълнението на Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион и Пътната карта за съвместния българо-румънски проект за развитието на навигацията по реката.

В дискусията ще участват европейският комисар за регионална политика Йоханес Хаан, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министрите по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Преди началото на срещата е предвидена инспекция на строителството на Дунав мост 2, между Видин и Калафат, където г-н Хаан ще се запознае с напредъка по проекта от българска страна. По-късно ще се проведе Национално пълномащабно учение "Защита 2012”, организирано от МВР.

Ще бъде демонстрирана съвместна операция на екипи от България и Румъния по обезвреждането на криминална група, пренасяща наркотици и освобождаването на заложници.

Ще бъдат тествани възможностите за взаимодействие и координация между България и Румъния, съгласно Дунавската стратегия, съобщи iNews.bg