Незаконното разпространение на тютюневи изделия не спира!

Архив София

30-06-2012, 12:56

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

При разследването криминалистите установили съпричастността на мъж и жена към незаконно разпространение на тютюневи изделия.

Над 700 стека цигари без бандерол иззеха служители от отдел „Противодействие на икономическата престъпност” при СДВР, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специализираната полицейска операция срещу престъпления, свързани с нарушаване на акцизния режим, се проведе вчера от служители от отдел „Противодействие на икономическата престъпност” при СДВР в столичния кв. „Люлин“. При разследването криминалистите установили съпричастността на мъж и жена към незаконно разпространение на тютюневи изделия. Изяснено било, че двамата използват гаражна клетка в квартала, наета от техен съучастник, за склад и депо, от където зареждали търговци на дребно с цигари, предназначени за продажба на територията на ”Люлин” и близките квартали. 

При извършеното претърсване от помещението са конфискувани общо 141 000 къса цигари /707 стека/ от различни марки. Повечето от тях са без бандерол, а 68 стека - със сръбски акцизен бандерол. Предстои да бъде уточнена пазарната стойност на иззетата стока. Предотвратените щети за бюджета от неплатен акциз възлизат на около 20 000 лева